Escoltes telefòniques, control de les comunicacions, atacs pirates i preus abusius,



Desprès de una setmana fora del País m'assabento del “show” de la Sta. Segons ells, un atac pirata des de països asiàtics?.


Diari d'Andorra
"Gabriel Pérez - Gerard del Castillo 04/06/2012 



Les oficines d’Andorra Telecom, al centre d’Andorra.
“Massiu, sofisticat i molt agressiu.” Així va definir ahir Andorra Telecom l’atac patit pels seus servidors a primera hora de la matinada de diumenge, una acció “coordinada per pirates informàtics internacionals” que va tenir com a conseqüència la caiguda de tota la xarxa d’Internet del Principat, ja fos mitjançant fibra òptica com per telefonia 3G o l’ADSL tradicional.
Durant unes quantes hores va ser impossible accedir a cap pàgina web, una incidència minimitzada pel fet que gran part de l’estona era de nit.
L’atac va tenir lloc a la nit. Pels volts de la una de la matinada ja se’n van poder veure els efectes en una xarxa inutilitzada. Els pirates informàtics van apuntar directament cap als servidors de la companyia parapública que garanteixen el servei de navegació a tot el país. El resultat va ser una caiguda total del sistema.
Un cop detectat el problema, els tècnics de la companyia van posar-se a treballar per trobar la solució. A les onze del matí d’ahir ja van poder donar accés a la xarxa als usuaris de fibra òptica. Més temps sense servei, però, van haver d’estar els clients que encara naveguen amb ADSL, que van haver-se d’esperar fins a primera hora de la tarda per poder accedir de nou a Internet.
Fonts d’Andorra Telecom van voler remarcar al Diari l’agressivitat i l’elevat grau de sofisticació de l’acció patida. De fet, els experts encara avaluaven ahir els danys soferts pels servidors. A la vegada, també apuntaven la possibilitat que, a partir d’avui, els serveis jurídics de l’empresa estudiïn el cas per si s’ha de tirar endavant alguna denúncia, tot i que la principal sospita és que l’atac va ser impulsat des de l’estranger. La incidència va afectar tot el Principat, encara que no tots els serveis als quals dóna accés la xarxa. Així, alguns usuaris que empren programes d’intercanvi d’arxius sí que van poder fer-los servir durant les hores que no es podia navegar.


L’opinió d’un expert
Una explicació d’aquesta situació la donava ahir al Diari Jordi Clua, expert informàtic i responsable de l’empresa de serveis d’Internet Mipic. “Internet funciona per ports i la navegació entra pel port 80. És possible que l’atac anés contra aquesta part i els altres serveis sí que funcionessin”, va explicar.
Clua també va posar en relleu que atacs com el patit per Andor ra Telecom som habituals i que no ha de sorprendre l’abast aconseguit –deixar sense servei tot el Principat– ja que “en un país de la mida d’Andorra és possible i relativament senzill de fer”. En aquest sentit, va recordar que organismes “com la CIA o l’FBI, que estan molt preparats en matèria de seguretat”, n’han estat víctimes i que el que “més estranya és que Andorra hagi estat l’objectiu”."

Sorprén la diligència en donar excuses però no sol-lucions.

Fa 7 anys, alguns explicaven que era un complot contra el Govern. Ara també?. O a lo millor ha estat un muntatge.
La Sta menteix, diría el pastisser, ministre i president del Consell d'Administració de la Sta Sr. Pons, tot i que la investigació no esta acabada.

Dimarts llegia en un mitjà escrit gratuït anomenat BONDIA, l'entrevista al cap de seguretat de la Sta Sr. Cèsar Marquina el qual en va deixar perplex
Cal que la gent es preocupi per la seguretat, que vegin que és important”. O fa la Sta?

I continuava en l'entrevista amb :
El que podem fer és estar sempre tan actualitzats com sigui possible i ser com més ràpids millor a l’hora d’instal·lar nous mitjans de control. Aquest atac ens ha mostrat algunes debilitats que teníem i estem treballant per poder-les solucionar, sense haver de sobredimensionar el servei, perquè és un cost que és difícil d’assumir.”.

Seguim les tendències dels hackers. D’alguna manera, les persones que treballen en seguretat són una mica hackers per poder estar al dia, però això no impedeix que en qualsevol lloc del món hi hagi persones amb més imaginació o amb més coneixements”.

El suposat atac massiu ha demostrat una vegada més la inseguretat i debilitats de la companyia.

L'any 2005 amb la meva denúncia del cas de les contrasenyes de correu andorra.ad divulgades a la xarxa, el ministre Pons, el cap de seguretat i altres possibles responsables van continuar en el seu lloc. Inclós el suposat tècnic (familiar del diari abans mencionat) i suposat posseïdor de l'arxiu amb les contrasenyes de correu però van fer dimitir al director de la parapública.

Del suposat atac pirata de la setmana passada qui són els responsables?. Dimitirà algú?.

D'en Jacques Rouxel :


“Il vaut mieux pomper même s'il ne se passe rien
que risquer qu'il se passe quelque chose de pire en ne pompant pas”.

“La plus grave maladie du cerveau c'est de réfléchir”

Tags : escoltes telefòniques, control de les comunicacions, atacs pirates,preus abusius,andorra.sta, som andorra telecom, hackers, telecomunicacions, esquí,neu,muntanyes, Pirineus

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials