dimarts, 5 d’agost de 2008

Govern piratejat per tercera vegada
Segons publica el diari gratuït BONDIA el portal del GOVERN ha tornat a estar PIRATEJAT?

“Andorra
Un ‘hacker’ ataca de nou el portal web del Govern
By Redacció. Andorra la Vella.
Aug 5, 2008, 01:52

Si la tardor passada va ser una finestra emergent d’apostes en línia, i el mes de desembre va ser un pirata informàtic els qui van inhabilitar temporalment el portal web del Govern d’Andorra, aquest cop ha estat un hacker qui ha actuat contra la pàgina www.govern.ad.

Des de mitjans de la setmana passada els usuaris que volen accedir al portal del Govern corren el risc –si no es té un potent antivirus– que se’ls introdueixi en l’ordinador un virus dels anomenats troians. Aquest virus respon al nom d’ifender.malware.EBDDEBEB i és un dels deu troians més utilitzats a l’hora d’infectar un ordinador a través de l’accés a pàgines web.

El cercador Google avisa a l’hora de referenciar la pàgina del Govern d’Andorra que "aquest lloc web pot provocar danys al seu ordinador".

Com la majoria de troians que circulen per Internet, la seva funció és controlar la màquina sense ser advertit. Habitualment aquests virus no destrueixen arxius ni fan malbé l’ordinador, sinó que s’utilitzen per espiar les activitats que es fan amb l’aparell, per exemple a través de les pulsacions del teclat per conèixer les contrasenyes de l’usuari o altra informació sensible.

© Copyright 2004 Bondia.ad “Aquí teniu un enllaç interessant amb bons consells i aplicacions de seguretat gratuïtes:

http://assiste.com.free.fr/p/virus/alertes_virus_en_temps_reel.php***Lo vergonyós no és haver estat "maltractat" per un pirata sino el no canviar la pàgina d´entrada al portal de govern.
Tant dificil ho té el responsable informàtic?.
Una cosa és que Google hagi indexat la pàgina quant existia el TROJAN i una altre és entrar directament via http://www.govern.ad.

Audio Andorra7Radio