dissabte, 30 d’agost de 2008

Viva la Pepa

* Viva la PEPA,
L’article del Diari d’Andorra del dia 28 d´enguany el qual parla que la STA ha estat **“piratejant” tots els canals que es reben al Principat no m’ha sorprès gens. De fet ja havia fet els comentaris fa molt de temps.

**“Piratejant” ja que els retransmetia dins del País sense cap contracte ni ***llicència dels propietaris dels drets i sense pagar ni un €.
La Parapública ha estat amenaçada per els propietaris dels canals.
PAGA I CALLEM i no, PAGA I CALLA, l’eslògan de la Sta que sembla que no l’han enregistrat a l´ OMPA (Oficina de Marques del Principat d’Andorra).

Quasi 10.000.000, deu milions d´€ per la part Espanyola.
I per el costat Francès de bona “font”, ja han arribat a un acord i han pagat. Però quant?.

Val la pena aquesta despesa per no obtindre cap benefici i explicar que és un servei públic?.
Ben bé exactament cap benefici no. Els assessors i empreses on compren el material si que n’obtenen.

No es tracta solsament del pagament dels drets per difondre els canals, hi ha també la enorme despesa per la compra del material amb la seva instal•lació i manteniment i la corresponent factura a fi de mes a Feda per els kilowatts consumits.

Prenent com referència el 1.997, un canal/persona (50.00”VISIONADORS” de promig) /mes per 20 canals a 0.20 € el total per 10 anys de difusió de les tv´s foranes fent un càlcul apròximat i mínim podria ser de:24.000.000 d´€. O sigui que encara ha surtit barat!.

Que coses es podrien fer amb 24.000.000 d´€.I amb menys!.
Pisos socials, guarderies, ajudar (als molts que ho necessiten ara en un moment de crisis econòmica), pagar els deutes, etc, etc.

Menció honorífica per la Mútua Eléctrica.
El cas de la Mútua de Sant Julià és encara més especial.
Sense cap permís, concessió o llicència de Govern han fet lo que han volgut des de la època del Sr. Forné, que és quant es van engegar les retransmissions de Tv amb fils penjats per les parets del Poble.
A un servidor i socis sens va amenaçar de tancar i portar el cas a la Batllia si engegàvem una empresa de distribució de Tv que preteníem posar en marxa i disposen de tots els contractes i llicències dels propietaris dels drets.
Ells encara continuen.

Sense cap llei de telecomunicacions, l´Sta també continua. Malgastan diners dels ciutadans amb el vist i plau de Govern.

STA. Cada dia més... malament.

S'il n'y a pas de solutions, il n'y a pas de problèmes “Els shadoks 1.968”
Pourquoi faire simple quand on peut faire compliqué?


*Viva la Pepa!:
Es diu per indicar molta eufòria i despreocupació.

**“Pirata
Mancat de la deguda llicència. Edició pirata. Emissora, ràdio, pirata.

***“Una llicència és un permís per a fer alguna cosa.”


(http://www.diariandorra.ad/noticies/view.php?ID=827)


http://www.partitsocialdemocrata.com/?p=5366

******

http://www.diariandorra.ad/noticies/view.php?ID=8282


L’STA pagarà pels drets televisius
La parapública abonarà una compensació d’entre cinc i deu milions pels anys que no s’ha satisfet cap dret a les televisions estrangeres
I. Planell / R. Poy
Andorra la Vella
• Des de fa dècades un conjunt de televisions estrangeres es reemeten a Andorra, concepte pel qual l’Estat mai no ha pagat drets d’autor. Aquesta realitat canvia després que l’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (Egeda) posés l’STA entre l’espasa i la paret. Hi havia dues opcions. La primera passava per pagar una compensació per tots aquests anys...


http://www.diariandorra.ad/noticies/view.php?ID=8258

***

http://vlex.com/vid/262648
http://www.rsf.org/imprimir.php3?id_article=16585