dimarts, 25 d’agost de 2009

P2P, Pirate Bay i Criptografía

Després de la denúncia de varies empreses, el Govern Britànic seguint l'idea dels Francesos, estudia alentir l'accés a Internet i fins i tot tallar-ne l'accés als usuaris que descarreguin arxius protegits amb drets d'autor via els programes P2P.


D'altre banda, el lloc web PirateBay amb és de 6 BG d'arxius i enllaços ha estat clonat i publicat en un altre lloc : http://btarena.net./.


I aquí http://www.chesworkshop.org/ es pot llegir informació sobre el concurs de criptografia i la conferència que es desenvoluparà a Lausanne entre el 6 i 9 de Setembre.

Investigadors de l'institut Telecom paris Tech han organitzat els concurs per avaluar la seguretat del programari dels xips que utilitzen les cartes de crèdit i les targetes de telèfon.

Més dades : http://www.dpacontest.orgCòpies il.legals

L'agència de noticies Xina, Xinhua, ha revelat que 4 xinesos han estat encarcerats i condemnats apagat més de 100.00 per haver piratejat el sistema operatiu Window Xp.

El programari, anomenat per ells “Toamto Garden Windows Xp” es podia descarregar des la web
Tomatolei.com on també es poden trobar jocs i pel.licules.

Ja feia molt de temps que Microsoft havia demanat a la justícia que actués en conseqüència.

Al nostre País existeixen “botigues” on es poden comprar ordinadors “complerts”.

Fa uns anys, un “magatzem” va instal·lar una “caixa” la qual deia :”Còpies de seguretat” i amb ella es podien copiar cd's i dvd's per 2€.

A la xarxa podeu trobar programari lliure i gratuït. Començant per el sistemes operatius LINUX i l'EYEOS (creat per Catlans). Aquest últim permet crear un compte en línia en el seu servidor també gratuït.

Programaris per oficina, disseny, fotografia, gravació de dvd, edició html, comptes de correu, pàgines web, blogs. De tot i més. Tot gràcies a voluntaris altruistes que ho posen a l'abast de tothom sense cobrar rés.
Aquestos programes, incloent-hi el sistema operatiu poden competir als de Microsoft.

Aquest post el podeu llegir gràcies al Open office i sistema operatiu Ubuntu 9.04 i com no, gràcies a Google.