Bloqueig de Hotmail als correus ‘andorra.ad’

El servidor va posar les adreces andorranes en una llista negra per l’enviament massiu d’‘spam’ d’alguns comptes

G.P. - Andorra la Vella - 19/01/2012


Un usuari examina un correu brossa.
Els usuaris dels comptes de cor­reu electrònic andorra.ad han patit els darrers dies el bloqueig dels seus missatges per part de Hotmail.
La companyia internacional va posar les adreces andor­ranes en una llista negra, ja que havia detectat que algunes s’estaven fent servir per reenviar spam de forma massiva. La situació ja s’ha pogut solucionar, després que tècnics d’Andorra Telecom, un cop alertats de la  situació, contactessin amb els responsables de l’empresa, que gestiona un dels servidors de missatgeria electrònica més utilitzats a la xarxa.
Ja feia uns dies que alguns dels usuaris d’andorra.ad havien detectat el problema. Quan volien enviar algun missatge a comptes de correu gestionades per Hotmail, es trobaven que aquest no arribava. El bloqueig ho impedia, malgrat que, en canvi, podien enviar correus a altres adreces. Davant aquesta situació, i el fet que es mantenia segons passaven els dies, alguns van trucar a Andorra Telecom per demanar quina podia ser la causa del problema. A partir d’aquests avisos, els tècnics de la parapública de telecomunicacions van analitzar el que estava passant i es van trobar amb la mesura engegada per part del servidor internacional de tancar els seus correus als missatges que arribessin des dels comptes andorra.ad. Així, i segons van explicar al Diari fonts d’Andorra Telecom, la decisió es debia que s’havia detectat que des de diferents comptes d’andorra.ad s’estava rebent una considerable quantitat de correu brossa. I és que, sense que ho poguessin detectar els seus propietaris, les adreces s’estaven controlant mitjançant un virus informàtic per realitzar aquest enviament massiu de missatges, el que tècnicament es coneix com a spam.
Davant la constatació d’aquesta situació, la reacció dels responsables de Hotmail va ser la de bloquejar de forma indiscriminada els comptes andor­rans. Tots van quedar en una llista negra en la qual la compa- nyia internacional inclou aquelles direccions de correu electrònic que s’empren de forma ha- bitual per tirar endavant pràctiques similars. Es tracta d’una actuació força habitual per part d’aquest servidor, que es mostra especialment curós a l’hora d’intentar impedir aquests enviaments massius de missatges brossa.
Els responsables d’Andorra Telecom van contactar dilluns amb Hotmail. Després d’analitzar la situació i comprovar que el problema afectava només una petita part dels comptes andor­ra.ad (n’hi ha gairebé 3.000), va acordar amb el servidor el desbloqueig de la situació. Malgrat tot, des de la parapública es recomana als usuaris màxima precaució per evitar infeccions que puguin reproduir el problema.


I vegeu com anava la fibra òptica ahir i avui :


















I a les 20h 25 una nova comprovació després de la trucada d´Andorra Telecom




La velocitat no és bona ni dins del país ni cap a fora


Divendres 20 de Gener del 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials