Funciona la justícia?

4 DE JULIOL DE 2011

Notificació 

Publicació del dia 13 d´abril de 2011
El mateix fiscal juntament amb el seu superior Robert Ampuy (que parlava per el móbil i desprès demanava que havia dit), en va pendre declaració al cap de 9 mesos de la meva denuncia del 6 d´Ocrubre de 2.005 denegant l´entrada de un advocat i sense facilitar-me una còpia de la meva declaració com testimoni.
Pròximament hi hauràn noves actuacions les quals seran publicades, si possible, abans que el diari.

Demà dia 13 la resol-lució de Fiscalia sobre la denuncia
Publicació del dia 11 d´abril de 2011

El diari d´Andorra avui 11 d´abril de 2011

JUSTÍCIA
El processat recusa la batlle del ‘cas andorra.ad’
Cabot creu que en el procés hi ha múltiples errors i demana que s’aparti la instructora de la causa i es declari nul·la


El denunciant (i posteriorment processat) del cas andorra.ad, Jaume Cabot, ha denunciat diverses irregularitats durant la instrucció de la causa per part de la responsable judicial de l’afer.

I a la porta de la celebració del judici ha sol·licitat que es declari nul·la tota la instrucció, alhora que recusa la batlle. O sia, que demana que se l’aparti de la direcció de la investigació ja pràcticament finalitzada. El fet principal pel qual Cabot rebutja el treball dut a terme per la instructora és que la batlle “és presumptament amiga del tècnic de l’ex-STA que apareix al sumari”. Jaume Cabot va posar en coneixement de l’Agència de Protecció de Dades (APDA) el 6 d’octubre del 2005 que per Internet, i a través del programa eMule, havia accedit a un document que contenia 15.995 adreces de correu electrònic del domini andorra.ad amb les respectives contrasenyes. El cas va assolir una elevada notorietat i va obligar el servei de telecomunicacions a canviar diferents protocols de seguretat.
Cabot ha fet pública a través de la pàgina electrònica en què va exposant l’evolució del cas la seva compareixença davant la fiscalia general. I en va trametre al Diari un enllaç directe. Entre les suposades irregularitats que Cabot detecta en la causa hi ha el fet, per exemple, que la fiscalia no el va citar a declarar fins vuit mesos després d’interposar la denúncia a l’APDA. També recorda que “totes les declaracions com a testimoni ho van ser sense advocat”. També explica que l’empresa T-Systems a la qual el Govern li va encomanar l’auditoria per intentar esbrinar d’on havia sortit el document amb els mots clau ja treballava per a l’STA, l’actual Andorra Telecom, amb anterioritat. Entre les qüestions que cita, Cabot dubta tant de les prestacions dels mitjans tècnics amb els quals la policia hauria fet la investigació com dels coneixements que tindria l’agent que hauria fet la feina tecnològica. Recorda també que no se li van permetre fer algunes de les proves que va sol·licitar i que no s’ha respost a algunes de les qüestions que ha plantejat en el marc de la causa. Un altre element que a Cabot el fa dubtar de la batlle és el fet que detalls de l’aute de processament fossin publicats al Diari abans que, suposadament, a ell li fos comunicat.

SUPOSAT AUTOR DE QUATRE DELICTES

L’aute de processament dictat per la Batllia a mitjan mes de març de l’any passat considera que Jaume Cabot és autor de quatre delictes majors. Per a la batlle, tot l’afer es va deure a un muntatge creat pel mateix denunciant, que hauria de respondre per un delicte d’intercepció de les comunicacions, un altre de creació de fitxers clandestins de dades, una falsa acusació difosa amb publicitat i una creació mediata de document inveraç. La suma de tots quatre delictes podrien suposar diversos anys de presó per a Cabot si finalment se’l considera culpable de l’afer.


******
El comentari al diari en edició digital :
Sr. Solanelles,
El teu informador és un funcionari corrupte i tu hauries de verificar les noticies i comprovar-les abans de la seva publicació.
 

1.- L´aute de precessament va ser modificat.
2.- No se m´acusa de 4 delictes,
3.- Tu en vas comunicar que la Batlle en processava dos (2) dies abans que ella ho fés,
4.- Igual que tu, conec molt bé i en tinc les probes, el teu informador.
5.- Existeix una denuncia contra persona desconeguda per revelació de dades (referent a lo que vas publicar),
6.- Gràcies per haver-me comunicat, també abans de la seva publicació, l´afer de l´intervenció de telèfons per part de la mateixa batlle,
7.- I també per l´informació de diverses informacions, queixes i probes que un agent del servei d´Ordre va deixar-te.
8.- Quant es publica una noticia té qu
e ser real, contrastada, sense interessos i ver
aç.

Publicació del dia 7 d´abril de 2011

6 anys, batllia, contrasenyes, denuncies, fiscalia, justicia andorra, protecció de dades, intoxicació, correus, sta, som, andorra telecom, t-systems, accenture, hack,

Comentaris

Anònim ha dit…
Encara no s´ha acabat?
JAUME CABOT ha dit…
Dons no.
Defensaré lo meu peti qui peti i aniré fins al final.
No tinc rés per amagar i no callaré.
Anònim ha dit…
Un altre aspecte sobre el qual el GRECO crida l’atenció és el nomenament dels batlles i persones responsables de l’administració de Justícia. L’entitat ja havia alertat en l’informe inicial que es feien necessaris criteris objectius per a la renovació dels batlles, tenint en compte criteris com els mèrits professionals.
Es tracta d’un dels punts en els quals l’informe fa més èmfasi. El text fa constar que “el GRECO lamenta profundament les incerteses al voltant del contingut del projecte legislatiu actual”, en referència amb la llei de carrera judicial que va quedar pendent la dar­rera legislatura. A més, encoratja el país a reprendre el text de manera immediata un cop s’hagi constituït el nou Consell General. L’organisme ressalta com a negatiu el fet que els batlles siguin renovats cada sis anys pel Consell Superior de la Justícia, i que no tinguin “oportunitats de carrera professional més clares”. Concretament, l’informe defensa obertament la “renovació automàtica” dels batlles, tret que vulguin abandonar el càrrec voluntàriament o bé hagin estat sancionats amb el cessament de les funcions.
Finalment, un altre aspecte que el GRECO demana corregir és la transparència, en termes generals, de l’administració pública. Així, en el punt 24 de l’informe, manifesta que ha trobat “algunes dificultats” en l’accés a determinades dades “purament administratives”. El Govern va argumentar que, en part, hi ha un article del codi de l’administració que ja regula l’accés als documents públics, i per tant, el problema està resolt. No obstant això, el GRECO entén que s’hauria de millorar en aquest aspecte, i esmenta expressament tant el Govern com els comuns. A més, demana que es facin encara més progressos en tot allò referent a l’atenció al públic, ja que no s’ha fet cap progrés des de l’informe inicial.

BONA NOTA EN PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓ

El GRECO també ressalta en l’annex que va trametre al Govern dos aspectes positius en relació a les recomanacions que va emetre en l’informe inicial. En primer lloc, destaca la bona nota en prevenció i sensiblització. Així, considera que el Govern està resolent de manera satisfactòria les necessitats de formació que podrien tenir els treballadors de l’administració general per identificar i denunciar casos de corrupció, tot i que encara està pendent la protecció dels denunciants, un aspecte en el qual el GRECO va detectar mancances clares. Així mateix, constata que hi ha hagut seminaris en aquest sentit, com el de prevenció del blanqueig de diners, i destaca, entre altres, la constitució de la unitat d’intel·ligència financera.
Així mateix, el GRECO també havia considerat oportú reforçar el grup de la policia criminal, i tenir unitats especialitzades per la persecució de casos de corrupció. Així l’organisme assenyala que està “satisfet amb els esforços d’especialització i de formació dins les forces de l’ordre”.
Així mateix, l’informe del GRECO també destaca com a positiva la presència del magistrat espanyol Javier Gómez Bermúdez, i la seva ponència sobre la corrupció.
Anònim ha dit…
Corrupció sport nacional
Anònim ha dit…
La justícia és corrupte i només funciona amb un compte bancari ben plé.
Anònim ha dit…
Perquè no publicas que el Fsical ha tombat la teva denúncia contra la submariniste?
Anònim ha dit…
La justícia no funciona i és corrupte. Es protegeixen entre ells.

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials