Els "amics" de les xarxes (socials ?)

Un munt d´amics ... desconeguts

A la caixa de sorpreses de les xarxes socials es pot trobar de tot i força.
Correus, comentaris, fotos, publicitats, amics, enemics,
Empreses, partits polítics, associacions,
Grups d´excursionistes, grups de ball,
Grups folklòrics, grups de submarinisme, etc.

Els usuaris més ingenus publiquen de tot i força i tothom pot accedir a les informacions que després es tornaran contra ells.
El més “hàbils” només comparteixen una part dels seu perfil i de les informacions. Fins i tot amb noms “trucats” o falsos.
Cada dia existeixen més denúncies d´usurpació d´identitat, ja que qualsevol pot “apuntar-se” a la moda amb el nom que vulgui.
La no existència de “la signatura digital obligatòria”, i si el nom que l´indelicat usuari vol utilitzar per identificar-se no esta ocupat ... ja esta fet el merder.

Cercant a la xarxa global, anomenada Internet, trobareu molta informació que de vegades compromet a certes persones i ja no i son a temps de rectificar.
Arxius, blocs, fotos, correus, fòrums, etc.
Els motors de recerca remenen, indexen i classifiquen tot lo que troben i ho guarden in eternum per secula seculorum i vés a sapiguer l´ús que en feran d´aqui uns anys.
De vegades la deixadesa dels usuaris serveix per demostrar suposats delictes o com a mínim una utilització fraudolenta de certs serveis.

Els usuaris, de les xarxes, “socials” ? envien peticions per fer-se amic d´un amic el qual ja és amic d´un altre amic i fins a crear-se una bola de neu que no s´acaba mai.
Al final hi gent que no es coneix de rés però figuren com amics i comparteixen fotos, comentaris i tota mena d´arxius. Una aberració.

Per una empresa o un grup, aprofitar la gratuïtat de les eines ofertes a la xarxa ho trobo bé i és bó per donar publicitat. Per els usuaris particulars no ho entenc.
Ja ho sé, direu que, “ jo foto lo que em dona la gana”. Dons teniu raó. Sou lliures de fer lo que vulgueu però cal tenir cura amb lo que es publica.

Curiós és que en pàgines suposades series , aquestes eines anomenades "socials" surtin publicitats d´empreses menys series. Bé, si tenen registre de comerç o deuen ser, però com a mínim no lliguen amb el contingut del perfil de l´usuari. Un banner o publicitat d´una empresa que ven "juguets" eròtics i altres parafernàlies ...

I aprofitant les dades d´aquestes xarxes i sense donar gaires toms em faig un fart de riure quant em diuen: “Jo no el conec de rés”. “Varem coincidir no sé a on”. Però esta al seu perfil. Són amics. Desconeguts, o no.

Les modes arriben i sen van però les dades es queden. Per bé o per mal i tots els serveis gratuïts tenen “gat amagat”.

Podeu probar, sense inscrivir-vos a cap lloc, de fer una recerca amb els varis cercadors disponibles entrant el nom que volgueu, i us podeu emportar una sorpresa.

Jaume Cabot

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials