Ja han passat quatre anys

 "Del blog http://www.tamarrolandia.blogspot.com"

18.11.05


Amb les vergonyes a l'aire

Avui s'ha sabut finalment l'identitat del denunciant de l'afer de les contrasenyes de la STA gracies a l'entrevista que ha concedit al Diari d'Andorra. He de dir que he quedat sorpres per l'identitat de la persona que no em sembla aixi a primera vista un gran expert en informatica, ni un cyberpirata de nivell internacional com ens volien fer creure desde T-systems, l'empresa que ha dut a terme una auditoria pel compte del ministeri de les obres i nyaps permanents.

Ahir mateix, un responsable d'aquesta empresa ens deia que el denunciant havia falsejat completament les dades i havia mentit en tot ho relacionat a la denuncia. I que el nivell d'aquesta persona era superior al 99.5% del personal de T-systems. S'ha de reconeixer doncs ara que el nivell de T-systems es extremadament baix i que segurament no tenen la capacitat necessaria per dur a terme aquest tipus d'investigacio. Per aixo sorpren que algu dins de govern (o els seus consellers externs mes propers) recomanes aquesta empresa i se li adjudiques a dit el treball d'auditoria que deu haver costat uns bons diners. Per cert, si algu del PS (els unics que fan preguntes a govern durant les sessions de control parlamentari) es llegeix aixo, seria bo de fer una pregunteta per saber quan ens ha costat el disbarat de l'auditoria aquesta amb T-systems i com es va adjudicar.

Per acabar-ho d'arrodonir, el ministre Manel Pons, que va lloar desde el principi la qualitat de l'empresa auditora, es va saltar a la torera la presumpcio d'innocencia i el treball de la justicia per acusar sense embuts el denunciant per ser l'autor d'aquest complot contra l'estat: "En tot cas, Pons assenyala que és clar que va haver-hi "una falsedat" a l'hora de fer la denúncia i que, per tant, entén que la justícia hauria d'actuar contra el denunciant" (Periodic d'Andorra d'avui 18/11/05). I la presumpcio d'inocencia senyor ministre ? Ah, es que la justicia tampoc ha fet la seva feina segons ell. Potser es voste senyor ministre qui es precipita a creure una empresa que reconeix que el 99.5% dels seus tecnics no arriben ni a la sola de la sabata d'un senyor com el denunciant de l'assumpte.

No oblidem algo molt important aqui. T-Systems es una empresa que ha estat pagada (i ben pagada) suposo per Govern. No es doncs un organisme independent com s'ens ha volgut fer creure desde el principi. Esta clar que les conclusions de la seva auditoria no aniran en contra de qui els paga. L'unic organisme que es independent i que esta habilitat per fer investigacions d'aquest tipus es en principi l'Agencia de proteccio de Dades. I fins ara, no han dit res. El ministre ha fet doncs una falta greu aqui, donant la prioritat a l'auditoria d'una empresa privada sobre les investigacions de l'agencia publica encareguada del cas. Que passara ara si l'agencia de proteccio de dades arriba a una conclusio different a la de T-Systems i el ministre ? A qui s'ha de creure ? Qui es creura el ministre i el govern ?Quina confiança es pot tenir en un govern que no confia en les agencies que crea, que no confia en la justicia, que no confia en els ciutadans que van a fer denuncies ! En canvi si confia en una empresa, a qui paguen molts milions, recomanada per algun assessor que deu haver sucat potser tambe.

Em sembla molt greu tot plegat, fins i tot mes greu que l'afer de la STA en si, ja que el govern s'esta quedant amb les vergonyes a l'aire reconeixent que ho que ells han creat aqui al pais i la gent que ells han nomenat no els hi serveix i que nomes es creuen els que paguen generosament amb els nostres diners per que els hi riguin les gracies. Si es aixi, per favor, que fiquin T-Systems al lloc de l'agencia de proteccio de dades i que eliminin directament la policia, la fiscalia i la batllia, ficant el ministre de torn com a fiscal i jutge unic omnipotent. Poden ficar un Big Brother per vigilarnos a tots, i a la que algu obri la boca per queixarse anira a la garjola. Aixo te un nom senyors, fascisme, i no voldria pas que anessim cap aquest cami quan fa 30 anys de la mort de Franco. posted by Tamarroman @ 4:33 PM 19 comments links to this post

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials