VOIP?



Nous serveis de la nostra Empresa Telecom Andorrana

Darrerament, SOM (no sé on han anat a pescar aquest nom), o sigui l’antiga STA, ha fet públic que una societat de Telecom d’un país nòrdic implantarà serveis de telefonia o VOIP. Serveis de telefonía per Internet.

La VOIP,telefonia sobra IP (Internet protocol) ja fa molt de temps que s’utilitza i els preus practicats per operadores estrangeres, principalment dels USA, son MOLT MÉS econòmics que els practicats per SOM (ex STA).

No us parlaré de tècnica ni de preus ja que els podeu trobar a la xarxa fàcilment.
Hi han un grapat de societats que donen servei i Skype i VoipBuster son les més conegudes per a clients particulars.

Lo que no s’entén, però, és que per trucar als països veïns i fins i tot d’Encamp a Encamp sigui més econòmic anar als USA i tornar a Encamp, via Internet, és clar.
Amb un d´aquestos proveïdors 4.800 minuts costen 10,50€. O sigui 0,0021875 cts. Per minut.
Amb SOM, més cars, segons factures 1 minut (val?), fan pagar lo que volen. A més del lloguer de la línea.
És de desitjar que amb el nou President del Consell d´Administració de la parapública, sortint del nou Govern Social Demòcrata, es revisin els preus i serveis.

La telefonia VOIP encara que és més econòmica en quant a facturació, pot sortir cara als usuaris si no vigilen.

La telefonia de veu sobre IP esta en punt de mira dels pirates informàtics des de fa temps.

Existeixen molt sistemes utilitzats per els pirates :
1.- Desactivació del registre d’un usuari conegut i reemplaçament de l’adreça “IP” per la seva.

2.- “Orella indiscreta”. Rés a veure amb “L´Orella Global” que va aterrar al país des d´Israël, és el terme que usen els anglòfons.
Consisteix en obtenir l’adreça MAC (matricula de fàbrica de tots els dispositius de xarxa) i obligar que tota la informació VOIP circuli via el sistema del pirata.
Així, després reconstitueixen les dades i poden escoltar en temps REAL les converses.
Amb aquest sistema poden obtenir també, noms d’usuaris, contrasenyes, etc.

3.- Vishing (Voice Pishing). Al igual que amb les pàgines falses que indueixen als usuaris de bancs a revelar les seves dades, amb aquest sistema arriben a recopilar els seus números de compte i dades bancàries.

4.- Apropiació de adreces VOIP. Enviant multitud d’adreces a un servidor VOIP, el pirata obté respostes no vàlides però si enmig n’obté alguna de bona i entra al anuari del usuari pot veure tots els seus contactes.

5.- Igual que lo que succeeix amb el correu electrònic, l´Spam en la telefonia per Internet (SPIT), rellenteix les connexions amb tots els inconvenients que això comporta.

6.- El DoS, denegació de servei. Utilitzen la mateixa tàctica que per les dades. Intenten múltiples connexions al mateix temps i arriben a saturar els servidors VOIP.

7.- Apropiació del tràfic. El pirata una vegada ha obtingut un non d’usuari vàlid amb la seva contrasenya d’accés o bé ha arribat accedir físicament físicament a l’ordinador ja pot trucar a qualsevol lloc gratuïtament.

De la meva serie favorita Les Shadoks del dibuixant Jacques Rouxel (February 26, 1931 - April 25, 2004) :
“Ce n'est qu'en essayant continuellement que l'on finit par réussir....
En d'autres termes... Plus ça rate et plus on a de chances que ça marche...”

Comentaris

Salvador ha dit…
Això ho devia treure d'Edison qui després de provar de moltes maneres fer una bombeta sense sortir-se'n deia: "Ja sé tantes maneres de com no fer-ho"

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials