Escandalós acord milionari de l'Sta ...Setembre de 2008


El conseller general socialdemòcrata Carles BLASI ha entrat aquesta setmana una demanda d’informació per conèixer l’abast dels compromisos contrets per la STA amb l’Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA). Se sospita que l’Estat andorrà, mitjançant el Servei de Telecomunicacions d’Andorra, hauria reconegut un deute milionari i que hi hauria matèries reservades o pactes de confidencialitat en un conveni que és i ha de romandre públic. AQUÍ podeu llegir la demanda d’informació i tot seguit les notícies aparegudes als diferents rotatius:


El Grup Parlamentari Socialdemòcrata vol conèixer l’abast dels compromisos contrets per la STA amb l’Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) en relació a la reemissió a Andorra de continguts televisius de canals estrangers.
Les primeres notícies conegudes després de la signatura del conveni fan pensar que l’Estat andorrà, mitjançant el Servei de Telecomunicacions d’Andorra, hauria reconegut un deute milionari.
D’altra banda, el fet que s’hagi indicat que hi hauria matèries reservades o pactes de confidencialitat –en un conveni que és i ha de romandre públic– ha fet que el conseller general socialdemòcrata, Carles BLASI, hagi demanat avui al Síndic que, tal i com disposa l’article 5 del Reglament del Consell General, el Servei de Telecomunicacions d’Andorra li faciliti una còpia del conveni en qüestió.
.........

El PS demana informació sobre el deute de l’STA

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Carles Blasi va entrar ahir una pregunta a Sindicatura perquè des del Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA) se li faciliti una còpia del conveni entre la parapública i l’Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals (EGEA), en relació amb la reemissió a Andorra de continguts televisius de canals estrangers.
I és que des de la formació socialdemòcrata hi ha preocupació pel deute que hauria contret l’STA amb aquest organisme, que segons algunes fonts seria proper als 50 milions d’euros, i també per les matèries reservades o pactes de confidencialitat que hi hauria en el conveni, que a parer dels socialdemòcrates hauria de ser públic.
........

El PS demana informació sobre l’acord de l’STA sobre drets televisius

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha demanat al síndic, Joan Gabriel, que se’ls facilités una còpia del conveni signat entre l’STA i l’Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) en relació a la reemissió a Andorra de continguts televisius de canals estrangers. Segons s’ha explicat des de la principal força política de l’oposició al Principat, el principal motiu d’aquesta reclamació és que «les primeres notícies conegudes després de la signatura del conveni fan pensar que l’Estat andorrà, mitjançant el Servei de Telecomunicacions d’Andorra, hauria reconegut un deute milionari».
També van afegir que hi havia una altra raó per reclamar una còpia d’aquest conveni ja que –segons van firmar– hi ha hagut matèries reservades o pactes de confidencialitat «en un conveni que és i ha de romandre públic». L’acord entre la parapública i l’EGEDA té una vigència de deu anys i l’STA ha d’abonar a aquesta entitat anualment entre mig milió i un milió d’euros.
.........

El PS demana informació de l’acord entre l’STA i l’Egeda

El PS vol conèixer més dades sobre l’acord al qual van arribar fa pocs dies l’STA i l’Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals (Egeda) per poder difondre a Andorra els canals televisius espanyols.
Per això, el conseller socialdemòcrata Carles Blasi va entrar ahir a Sindicatura una demanda d’informació al Govern a través de la qual se sol·licita la còpia del conveni signat per la parapública i per l’organisme que representa els interessos de les principals emissores del país veí.
Des de la principal formació de l’oposició es recorda que “les primeres informacions conegudes fan pensar que l’Estat hauria reconegut un deute milionari” amb aquest organisme i denuncien que hi hagi “matèries reservades o pactes de confidencialitat” quan un conveni d’aquest tipus “és i ha de romandre públic”
................

El PS reclama el conveni entre l’STA i l’Egeda

L’espinós assumpte dels drets d’autor i de la seva protecció torna a estar d’actualitat parlamentària. El conseller del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Carles Blasi, ha fet ús del que disposa l’article 5 del Reglament del Consell General perquè, en el millor termini, el Govern li faciliti una còpia del conveni signat entre el Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA) i l’Entitat de Gestió dels Drets dels productors Audiovisuals (Egeda) en relació a la reemissió al Principat de continguts televisius.
I és que, tal com era d’esperar quan va sortir a la llum pública l’acord en qüestió, el principal grup de l’oposició vol conèixer l’abast dels compromisos contrets per l’STA amb l’entitat del país veí. En aquest sentit, en un comunicat de premsa, els socialdemòcrates afirmen que «les primeres notícies conegudes després de la signatura del conveni fan pensar que l’Estat andorrà, mitjançant el Servei de Telecomunicacions d’Andorra, hauria reconegut un deute milionari».
La demanda d’informació del polític d’Andorra la Vella també ha vingut motivada pel fet que des de la parapública i l’Executiu «s’hagi indicat que hi hauria matèries reservades o pactes de confidencialitat» per no donar més detalls del pacte subscrit quan s’ha sol.licitat més informació sobre el mateix. No obstant això, Blasi creu que el Govern no es pot emparar amb aquesta clàusula ja que un conveni «ha de romandre públic».
.......

mésandorra,diariandorra,periodicandorra,bondia

*** http://www.partitsocialdemocrata.com/?m=200808

*‘Viva la Pepa!’

L’article del Diari d’Andorra del dia 28 que diu que l’STA ha estat **piratejant tots els canals que es reben al Principat no m’ha sorprès gens. De fet, ja havia fet els comentaris fa molt de temps.

**Piratejant, ja que els retransmetia dins del país sense cap contracte ni ***llicència dels propietaris dels drets i sense pagar ni un euro.

La parapública ha estat amenaçada pels propietaris dels canals. Paga i callem, i no Paga i calla, l’eslògan de l’STA que sembla que no ha enregistrat a l’OMPA (Oficina de Marques del Principat d’Andorra).

Quasi 10.000.000 d’euros per a la part espanyola.

I per al costat francès, de bona font, ja han arribat a un acord i han pagat. Però quant?

Val la pena aquesta despesa per no obtenir cap benefici i explicar que és un servei públic?

Ben bé exactament cap benefici no. Els assessors i empreses on compren el material sí que n’obtenen.

No es tracta solament del pagament dels drets per difondre els canals, hi ha també l’enorme despesa per la compra del material amb la seva instal·lació i manteniment i la corresponent factura a fi de mes a FEDA pels quilowatts consumits.

Prenent com a referència el 1997: un canal/persona (50.000 visionadors de mitjana)/mes per 20 canals a 0,20 euros el total per 10 anys de difusió de les televisions foranes, fent un càlcul aproximat i mínim podria ser de 24.000.000 d’euros. O sigui que encara ha sortit barat!

Quantes coses es podrien fer amb 24.000.000 d’euros. I amb menys!

Pisos socials, guarderies, ajudar (els molts que ho necessiten ara en un moment de crisi econòmica), pagar els deutes, etcètera.

Menció honorífica per a la Mútua Elèctrica.

El cas de la Mútua de Sant Julià és encara més especial.

Sense cap permís, concessió o llicència del Govern ha fet el que ha volgut des de l’època del Sr. Forné, que és quan es van engegar les retransmissions de televisió amb fils penjats per les parets del poble.

A un servidor i socis se’ns va amenaçar de tancar i portar el cas a la Batllia si engegàvem una empresa de distribució de televisió que preteníem posar en marxa i disposem de tots els contractes i llicències dels propietaris dels drets.

Ells encara continuen.

Sense cap llei de telecomunicacions, l’STA també continua. Malgastant diners dels ciutadans amb el vistiplau del Govern.

STA. Cada dia més… malament.
“S’il n’y a pas de solutions, il n’y a pas de problèmes”. Els shadoks, 1968.
Pourquoi faire simple quand on peut faire compliqué?
*Viva la Pepa!:
Es diu per indicar molta eufòria i despreocupació.
**Pirata:
Mancat de la deguda llicència. Edició pirata. Emissora, ràdio, pirata.
***Una llicència és un permís per fer alguna cosa.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials