dilluns, 18 d’agost de 2008

Altre vegada?

Segons publica el BonDia el portal de Govern ha tornat a ser objectiu dels pirates?
“Andorra

Actualitzat: Aug 17th, 2008 - 21:19:04

El portal web de Govern torna a ser objectiu d’un ‘hacker’
per Redacció. Andorra la Vella.
Aug 18, 2008, 01:56

Novament i per quarta vegada en menys d’un any el portal web del Govern d’Andorra ha estat atacat. Tal com ja es va produir a finals del mes de juliol, l’atac contra el portal web ha estat orquestrat per un hacker fent que el web distribueixi un virus troià als visitants. Aquest virus respon al nom d’ifender.malware.EBDDEBEB i és un dels deu troians més utilitzats a l’hora d’infectar un ordinador a través de l’accés a pàgines web. La funció d’aquest virus és controlar la màquina sense ser advertit per espiar les activitats que es fan amb l’aparell, ja sigui per exemple a través de les pulsacions del teclat per conèixer les contrasenyes de l’usuari.

Val a dir que el passat mes de desembre el Govern va adjudicar per més de 14.000 euros a l’empresa Indra les tasques de seguretat del portal web. L’empresa espanyola va ser contractada per modalitat urgent i amb un termini d’execució de la feina de dos mesos. Però malgrat aquesta contractació, els atacs informàtics s’han anat produint successivament.

Fins i tot, professionals del país del món de la informàtica han criticat la política de contractació d’aquests serveis que segueix l’executiu. Consideren que es gasta massa diners en empreses de fora que no garanteixen una total seguretat ni un manteniment i s’obvien les empreses de casa.

© Copyright 2004 by www.BonDia.ad”

????
Còpia del portal de Govern a les 13h30