Diari d´Andorra 22 de Març de 2008



Més discriminacions i impunitat

• Benvolgut Sr. Nomen i lectors, llegida la seva Tribuna del 19 de març del 2008, m’agradaria expressar el meu punt de vista i puntualitzar unes quantes dades sobre la segona part de la seva opinió pel que fa a la ràdio i televisió i dels seus distribuïdors al Principat.

Començaré per la tan criticada televisió nacional.
No sé si a les retallades se’ls pot anomenar censura, però sí que puc confirmar que en una entrevista relacionada amb l’escàndol per la divulgació de les contrasenyes de correu de l’STA –per cert, després de 896 dies continua una causa oberta a la Batllia contra una persona desconeguda?– les meves declaracions van ser bastant més curtes que la gravació en si.
Posteriorment, quan m’assabento d’unes declaracions per part d’un antic membre del Govern i truco a la periodista per puntualitzar i deixar constància... Pas de rèponse!

La televisió estatal s’hauria de privatitzar, a l’igual que TF1 a França, i eliminar l’elevat cost que suposa.

I acabaré referint-me als canals de ràdio i televisió que es reben al país i els seus distribuïdors.
El 1997 vaig treballar per obrir una empresa (la constitució de la qual va ser denegada) de distribució de televisió, un canal de ràdio i un canal per satèl·lit.
Des de l’STA i el Govern ens van demanar la documentació tècnica i els continguts, i van poder comprovar que els canals estaven contractats i eren del millor en diferents idiomes.
En una reunió amb Cable Antena (grup Canal Satélite), un alt càrrec que no anomenaré per privacitat ens va demanar d’aturar la distribuïdora situada a la parròquia baixa, ja que no declarava la totalitat dels abonats i no rebien allò acordat.
En una altra reunió, aquesta al Govern, amb l’exministre d’Economia Sr. Casadevall, entre d’altres va comentar: “... dita distribuïdora va ser legalitzada en l’anterior legislatura.”
Crec que no va ser així, sinó que no va ser aturada.
En canvi, sí que a nosaltres el Sr. ministre ens va deixar ben clar que si posàvem en marxa l’empresa l’aturaria!

El 1998, en la presentació del Llibre blanc de la informació a la sala d’actes del comú d’Andorra la Vella, tant l’antic cap de Govern com el Sr. Bastida, en resposta a una pregunta meva, van dir que treballaven amb urgència en una llei de telecomunicacions.
Posteriorment, tothom coneix el regal d’un munt de freqüències de ràdio en FM i l’entrada de targetes falses i receptors manipulats i les queixes dels operadors estrangers.
Els canals que difon l’STA, estan contractats? Què demanen els propietaris? Quin és el seu cost?
La missió de la companyia parapública i per al públic, “que paga i calla”, crec que hauria de ser la de transportista.
M’explico. Posar la infraestructura i els mitjans tècnics per transportar els senyals i llogar-los a les empreses que previ concurs-concessió desitgin crear un canal de televisió o ràdio.
En qualsevol cas, vista la situació actual de caos televisiu i radiofònic, i tenint en compte la demografia del país, ja no és rendible la creació d’una empresa com aquesta.

Les Shadoks 1968: “Pour qu’il y ait le moins de mécontents possibles il faut toujours taper sur les mêmes”.
“Tout avantage a ses inconvénients et réciproquement.”

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials