Windows versus linux



La dictadura dels fabricants d’ordinadors i la posició dominant de Microsoft

Avui podem comprar un cotxe de la marca que més ens agrada i on volem (bé si la butxaca ho permet), però heu pensat mai que passaria si un fabricant de cotxes es poses d’acord amb els concessionaris i tots venguessin la mateixa marca sense cap possibilitat d’escollir-la?.

Dons això està passant amb els ordinadors.
Si voleu comprar-ne un no podeu escollir. Sistema operatiu de Microsoft i punt. O Mac per els sibarites.

Evidentment l’ordinador necessita un sistema operatiu si és el primer que compreu, però si en teniu un altre que voleu canviar per ser massa vell i ja teniu el sistema operatiu, perquè pagar una altra vegada?.

Per un usuari sense o pocs coneixements informàtics és molt pràctic tot instal•lat però hauria de tenir l’opció de poder escollir lo que vulgui.

I si amés feu servir el XP ara us trobareu que a part que Microsoft el mes vinent ja no donarà servei, estareu obligats a comprar el Vista.
Segons tots els sondejos, el Vista és incompatible amb molts programes i components que si que ho son amb XP, a part que també és més lent i ocupa molts recursos.

No teniu cap més solució que pagar una altra vegada.

Error. Hi han més alternatives a Windows. Linux.

Dos fabricants coneguts (Dell i Hp) ja han començat a comercialitzar ordinadors sense el Windows. I fins i tot amb Linux preinstal.lat.

El LINUX és completament gratuït i disposa de gran quantitat de programes també gratuïts.
Office, comptabilitat, disseny, etc. Tor lo que podeu necessitar.

Existeixen varies versions de Linux però la més utilitzada i fàcil d’instal•lar per un usuari amb pocs coneixements és l´UBUNTU amb la seva última versió 7.10 que esta en molts idiomes inclòs el Català.

Un altre punt important és saber qui dona el suport tècnic per el software. Si el compres en una botiga et diran que és Microsoft i Microsoft et dirà que és el fabricant o assemblador de l’ordinador.

Resultat = 80% d’ordinadors personals amb sistemes Windows sense llicència.

Tot plegat una olla de cols. Campi qui pugui.

Comentaris

Rogercp ha dit…
I si la gent no vol provar Linux a Andorra, sigui per por, desconeixeça o perque no es lo que "tothom" fa servir,doncs, potser que l'administració pública doni l'exemple com passa a molts països del nostre voltant.

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials