Els servidors Proxy. Pros i contres





El servidor Proxy és un ordinador que fa d’intermediari en una xarxa interna o Internet.
Aquí parlaré d’Internet.

Quant un ordinador (O) fa una petició a Internet (I) (si el proveïdor d’accés el té habilitat), primer accedeix al servidor Proxy (P)del proveïdor. El servidor Proxy (P) es connecta al lloc (I) que l’ordinador (O) ha demanat. El Proxy (P) rep la resposta d’Internet (I) i aquest la passa a l’ordinador (O).


La majoria del servidors Proxy també fa de cache i guarden en memòria les pàgines més visitades per els usuaris de la xarxa amb la finalitat de poder-les oferir més ràpidament. Així també economitzen amplada de banda , però és necessari que el Proxy actualitzi les dades regularment. Per això de vegades aquestes no es corresponen i és fa necessari actualitzar la petició.

I ara...bé lo més important per la seguretat....dels usuaris.
Amb l’utilització d’un servidor proxy és possible de fer lo que diuen en anglès “tracking i logging”:
O sigui seguir les pistes dels usuaris.
Al passar OBLIGATORIAMENT per el Proxy instal.lat per el proveïdor d’accés s’enregistren TOTES les peticions dels usuaris que es connecten... I a partir d’aquí ja saben QUI ÉS, COM ENTRA,ON VA, QUE FA, QUE VOL, QUE REP, etc.

Amb el coneixement d’aquestes dades ja és possible de filtrar webs,usuaris, Ip´s, continguts, reduir amplada de banda...
Varis llocs de la xarxa consultats, dubten de les llibertats individuals i dels drets de les persones que implica usar un servidor Proxy per el proveïdor d’accés.

Feta la llei feta la trampa?
Els servidors Proxy al filtrar les peticions de sortida cap a Internet juntament amb la COMPARTICIÓ de varies Ip´s permet al proveïdor d’accés economitzar amplada de banda i adreces Ip. Tot això provoca baixades de velocitat que van en detriment dels usuaris que han contractat una cosa i en reben un altre.

Via servidor Proxy molts llocs web, no VEUEN directament la Ip d l’ordinador (O) del usuari que fa la petició (només veuen el Proxy (P)... L’usuari queda amagat!, Només el coneix el proveïdor d’accés.

Una de bona és que la seguretat del usuari és millor. Els possibles atacs de pirates queden minimitzats.

Comentaris

Anònim ha dit…
Bona tarda
He llegit eel teus comentaris i fan reflexionar.

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials