Capítol 7 - Carta al PS 20 Novembre de 2.005

ENCAMP, 20 DE NOVEMBRE DE 2005
PARTIT SOCIALDEMÒCRATA
A L’ATENCIÓ DE LA SRA. PRESIDENTA MARIONA GONZALEZ, a tots ELS CONSELLERS i MILITANTS :

Referència a la denúncia per la divulgació i dels fitxers de l´ Sta amb les dades de 15.995 usuaris amb els seus corresponents mots claus i les informacions que circulen.

COMUNICAT
Benvolguda Mariona,
Per la present i com a continuació de la conversa mantinguda divendres 18 , vull dir-vos a tu i tot el Partit lo següent:
1.- No necessito justificar rés i no tinc perquè fer-ho ja que no tinc cap raó de fer-ho.
Diccionari Pal.las “justificació = descàrrec de l’inculpa’t”.
Però, degut a les informacions aparegudes en diversos mitjans escrits i en la Tv Governamental si que vull, donar-vos informació de primera mà. Si la justícia funciona, es sabrà que el denunciant de la troballa de les dades a INTERNET(JO) , no tinc rés a veure amb el ROBATORI d’aquestes.

2.-Les informacions aparegudes en diversos mitjans escrits i en la Tv Governamental son FALSEDATS, INTOXICACIÓ ara fins i tot ATACS PERSONALS.

3.-Les úniques informacions VÁLIDES i sense rere fons son, fins avui, son les que han difós el DIARI d´ANDORRA i l’emissora ANDORRA 7 RADIO. Aquestes han estat facilitades per mi mateix , (mai abans de que ho sàpigues l’organisme al qual estava obligat a denunciar el fet de la “troballa” dels fitxers, L´APDA, i sense els detalls de d’investigació evidentment . No a la policia tal com diu el periòdic d´andorra.

. 4.- En adonar-me de d’importància dels fitxers que havia aconseguit i de la gravetat que suposava vaig demanar l’assessorament de Marc Vila. Juntament amb ell vaig facilitar totes les dades a l´APDA.

5.-Mai he involucrat/posat per el mig al Partit Socialdemòcrata ni mai hi fet ús d´ell. Els únics mitjans que m’han preguntat directament si militava al Partit han estat EL DIARI D´ANDORRA i ANDORRA 7 RADIO. La meva contesta fou “ milito perquè i crec i amb plena consciencia i ningú ni em mana ni em dirigeix”. També vaig comentar que EL PARTIT pot actuar nivell de Partit en lo que cregui convenient i deu actuar a nivell parlamentari. Això no és cap complot. He actuat com a ciutadà amb obligacions morals i ètica.

6.-Lo que s’ha comentat per el carrer, diaris d’origen espanyol, etc, sons confabulacions i falsedats.

7.-S’està desviant tot cap un altre costat. Es vol tapar i tirar llenya sobre i com es diu vulgarment “carregar el mort a un altre”. El veritable problema està en que algú/na persona o institució LES VA ROBAR i les dades van estar en possessió de molta gent. Heu pensat que els que van llegir/copiar dades dels correus en qualsevol moment poden fer servir o publicar aquestes a Internet?. Llegir "chantage".

8.-Les informacions donades per el Sr. Manel Pons a la Tv i en el Periòdic d´Andorra a part de ser totalment FALSES també han estat fora de lloc i al marge de la llei. Així ho entenc jo. Ha divulgat dades en varies ocasions sense fonament, sense estar acabada l´investigació. l´APDA no l’hi facilitat rés, T-Systems no ha acabat i la Fiscalia segons ell mateix no ha actuat. Com a representant del Poble Andorrà no hauria de crear confusió i fins i no acusar-me directament quant la JUSTICIA no s’ha pronunciat i el mateix diu que d’investigació no s’ha acabat. L’agencia de Protecció de Dades ho confirma. Ha arribat fins i tot a atacar a la Fiscalia. L’empresa T-Systems, el dia després en conversa telefònica a Andorra 7 radio i també al Diari d´Andorra es desvinculà de tot lo que va publicar el periòdic d´Andorra i que després va explicar el Sr. Ministre Manel Pons (lo mateix que el diari).

9.-El Periòdic d´Andorra publicà que els fitxers eren accessibles per més de 300 persones i estaven oberts?. També va dir que moltes empreses externes i tenien accés!. Qualsevol que entrés a l´intranet podia ROBAR les dades. Qualsevol que hi tingués accés podia copiar-les en un cd o en una clau USB que és del tamany d’un clauer i NO DEIXA RASTRE!.
I després de tot això tenen “le culot” con diuen en francès o mala “llet” en català, d’apuntar cap a la meva persona?.

10.-Si la Fiscalia no m’ha demanat rés les seves raons tindrà. I a ben segur les té. Totes les proves que jo he pogut aportar. L´APDA i ells son les úniques institucions que tenien que conèixer les dades que vaig aportar.

11.-Hi ha una intoxicació i manipulació de l’informació dirigida per algú o alguns mitjà/institució contra la meva persona la qual no entenc. Avui dissabte 18 de Novembre en el apartat opinió no digne de un periodista diu
“Massa interrogants

• Hi ha un munt d’interrogants sense resposta en la qüestió de les dades de l'STA i els últims fets
En l'afer sobre les dades de l'STA s’ha produït un nou camp de seguiment. És l’hora d’aconseguir esbrinar què ha passat, què està passant actualment i, el que és més important, com es resoldrà des de l’àmbit judicial la qüestió. A través de les declaracions fetes al Diari d'Andorra --que va destapar al seu moment la capsa dels trons--, el denunciant, Jaume Cabot --home conegut en diferents ambients per diverses activitats--, intenta explicar el perquè de la denúncia. Ho fa només des del mitjà que va participar en la denúncia, després de molt de temps, quan un estudi explica les conclusions a què arriba, que parlen de molts aspectes que no concorden amb les seves explicacions. Són moltes les preguntes que se li podrien fer i que necessiten una resposta: per què va trigar uns dies a fer la denúncia, per què ho va fer a l'oficina de dades i no a la Policia en un cas tan clar d’il·legalitat, per què no va ampliar el descobriment amb més informació precisa i un llarg etcètera. Però és que des de les institucions també resulta estrany que les diligències hagin estat tan lentes i sobretot que ara no es donin les ordres judicials per aclarir definitivament les coses, com per què no es dóna des del primer dia la matrícula o per què encara ara no s’accedeix a les dades necessàries per establir una investigació concreta partint de l’assessorament i l’estudi realitzat. Són molts els interrogants que patim, massa els silencis i poca la transparència entre els organismes afectats. En un segon grau seria bo arribar a les motivacions, per tal d’establir complicitats i responsabilitats”.
I el dia 29 d´Octubre deia
“INFORMACIONS FOSQUES

• Fa dies que dura la pluja d’informacions fosques sobre dades obtingudes de canals irregulars
JOSEP ANTON Rosell Pujol
Periodista.


Alguna cosa deu estar passant en el món de la comunicació, sobretot en el camp de les noves tecnologies informàtiques. La filtració de dades sobre malalties n’és un exemple i el més remarcable ha estat el problema dels correus andorra.ad. Recordant Shakespeare, podríem dir que alguna cosa put a podrit en el món de les comunicacions a Andorra. Sobretot perquè la denúncia no té un rostre definit, les investigacions obren un gran interrogant sobre l’autor i la llista de sospitosos no és tan greu pel que fa als possibles culpables sinó més aviat pel que fa a les motivacions que van instigar a dur a terme aquest fet.
El dubte és profund i serà imparable fins que no sapiguem desfer aquest nus. A través d'internet es fabriquen --cada vegada més-- notícies sobre no se sap qui i amb una clara dificultat per saber qui hi ha al darrere des del punt de vista personal i de raonament i finalitat de l'acció. Les teories orwellianes sobre una societat cada vegada més dominada per la màquina evidencien la incapacitat de la persona individual davant del Gran Germà, que tot ho vigila i tot ho controla. El problema ara és saber qui controla el controlador o com es descontrolen els controls. Perquè en aquests moments les incògnites són més nombroses que les evidències i, a la vegada, són molt discutides i discutibles. El final del joc no s’albira, potser perquè algú fa trampes. ¿Qui i per què? La incògnita no la soluciona ni Sherlock Holmes.”
12.-Dins de L’agencia de Protecció de Dades d´Andorra han actuat com uns cavallers i dins de la legalitat com no podia ser d’una altra manera i han protegit la meva identitat.
13. Vaig decidir sortir a la llum per veure si acabaven de parlar del denunciant i es dedicaven a l veritable problema (trobar al/als lladres) i ara començo amb a rebre els efectes col·laterals.Veig que es continua amb l´intoxicació i desacreditament personal no digne d’un estat de dret. Avui INSINUACIONS FOSQUES. Demà?. Constato que a partir d’avui puc esperar qualsevol cosa. Pot ser aniré a fer companyia a la noia que va agafar presuntament una caixa de galetes i 400€?.
14.-El tristament arxiu que em porta molts mals de cap estava a INTERNET via el programa E-MULE. Ho vaig denunciar per principi i per obligació moral. Per les dades que tinc i tenen les institucions abans esmentades crec que ens podem trobar amb una SORPRESA. Si no encobreixen ni tapen rés!.
Soc una persona tossuda i quant començo alguna cosa no paro fins que acabo. En tots els àmbits. Quant es tracte de desigualtats, ja m’ha passat al Pas de la Casa quant van acomiadar-me d’una empresa per defensar a una treballadora que va estar 30 dies sense assegurar ni contracte i que després acomiadaren i es va quedar al carrer sense poder entrar a l’apartament de funcions. Ajudo si puc i no paro. Els anys donen experiència sobre tot després de rebre molts cops però crec que denunciar el cas dels fitxers és lo que havia de fer. Intentaré aguantar tot lo que estigui per vindre. Quant tinc la raó non paro. No soc dictador. Si m’equivoco ho reconec i rectifico.
16.- Creïble però no contrastada la noticia que em va arribar per telèfon en acabar una taula/reunió de turisme a Andorra la Vella fa uns 8 dies. “El Sr. Puigdellivol Ministre ha dit a quatre persones després de la reunió, que l’afer ja estava perquè un militant del PS d´Encamp i de la mà d´un advocat del mateix Partit s´havia autoinculpat!!!!”
17.-Desitjo i espero que el partit continuí amb la confiança que crec em tenia dipositada.
*Aquest dilluns us facilitaré les 2 copies de les denuncies presentades al´APDA.
Ni muntatge ni complot.
Gràcies i salutacions,
JAUME CABOT

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials